Estagoza diving

 

PADI Divemaster cursus

Zoals je weet is de Rescue Diver cursus het eerste moment waarop duikers hun aandacht richten op het welzijn van andere duikers.

De ‘PADI Divemaster’ cursus gaat hierin een stap verder door de divemaster kandidaat voor te bereiden op een leidende en dus verantwoordelijke rol, bij het leiden van de duik activiteiten van anderen.

Voor diegene die wel eens een duik trip hebben gemaakt, je bent ze waarschijnlijk wel eens tegengekomen, de gidsen van de duikresorts, meestal zijn dit divemasters. Ze verzorgen je materiaal, zorgen voor de boot en begeleiden je tijdens de duik. Maar ze kunnen en doen meer,ze zijn ook opgeleid als training begeleiders, ze mogen proef duiken verzorgen en EFR opleidingen geven.(mits hiervoor opgeleid)

PADI Divemasters’ zijn duik professionals met veel carrière mogelijkheden en verantwoordelijkheden.

De ‘PADI Divemaster’ cursus bestaat uit drie modules:

  • module 1: Dient om de water vaardigheden van de divemasterkandidaat te beoordelen en te verbeteren.
  • module 2:Dient om de theoriekennis van de divemaster te verbeteren.
  • module 3: Dient om de divemaster kandidaat praktische ervaring te laten opdoen door vaardigheden en kennis toe te passen.

Voorwaarde voor deelname:

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn en 60 gelogde duiken in je logboek hebben staan, waaronder ervaring in nachtduiken,diepduiken en onderwaternavigatie.

Je moet in het bezit zijn van een PADI Advanced Open Water brevet of een gelijkwaardig brevet. Je moet in het bezit zijn van een PADI Rescue Diver brevet of een gelijkwaardig brevet en een geldig EFR of gelijkwaardig brevet bezitten. Je moet een geldige medische keuring bezitten die niet ouder is dan 1 jaar.

Op de prijslijst zie je wat er allemaal in het cursusgeld is inbegrepen.

De kandidaat Divemaster dient uiteraard in het bezit te zijn van een eigen uitrusting,die aan de PADI eisen voldoet.